Monday, January 31, 2011

Tervetuloa uuteen blogiin

Pitkähköksi venyneen tauon jälkeen palaan kirjoittamaan. "Wikimaniaa yrityksiin" -kirjan valmistuttua keskityin jonkin aikaa pääasiassa bisnesenkelitoimintaan ja hallitustehtäviin. Ne eivät estä bloggaamista, mutta ajankäyttö oli kyllä jaettava uudelleen. Lisäksi huomasin, että bloggaaminen tuntui joskus hankalalta, kun oli joko mukana aihetta koskevassa yrityksessä tai miettimässä sijoittamista sellaiseen.

Jatkan noita tehtäviä edelleen, ja luottamukselliset asiat pysyvät edelleen aivan yhtä luottamuksellisina kuin ennekin. Kun olen nyt tekemässä uutta kirjaa Leenamaija Otalan kanssa ja muutenkin kerännyt suuria määriä materiaaleja sosiaalisen median käytöstä B2B-yrityksissä, ajattelin palata taas bloggaamaan. Yhteisöllisen työtavan yksi perusteista on tiedon jakaminen, ja siksi tässä blogissa jaan vastaan tulevia kiinnostavia kokemuksia ja linkkejä. Ja jos kirjoitan omasta kohdeyrityksestä, mainitsen sen tekstissä!

Blogin nimi on Dialogisti, koska hyvä dialogi on kaikkien parhaiden asioiden perusta. Joku keksiin idean, toinen kommentoi sitä, kolmas lisää siihen jotain - jonkin ajan kuluttua on syntynyt jotain kokonaan uutta, jota kukaan ei yksinään olisi saanut aikaan. "No man is an island" - koskee myös naisia. Yhteisöjä ei tietenkään ole ilman yksilöitä; kyse on yksilön ja yhteisön tasapainosta.

Oikeassa reunassa oleva "Näitä luen" -lista pitenee myös: suosittelen kaikkia sen linkkejä.

Tässä ensimmäisen kirjoituksen linkki: Dion Hinchcliffen esitys Social Media Summit 2010:ssa. Pitkä esitys, mutta sitäkin enemmän hyvää näkemystä.

Jos et ehdi käydä läpi koko esitystä, tässä yksi kuva siitä muistuttamaan, että sosiaalinen media ei ole vain Facebookia eikä markkinointia: